laupäev, 3. juuli 2010

Nahkhiireekursioonist ja detektoritest!

Euroopa Nahkhiirte Öö programmis on kirjas kolm hilisõhtust nahkhiirteekskursiooni. Mõnedel lugejatest tekib kindlasti küsimus, mis seal toimub või miks peaks pimedas parki minema. Püüan natuke selgitada, mida ekskursioonidel tehakse.
Ekskursioonil räägivad nahkhiirehuvilised, neist põnevatest ja salapärastest loomadest, nende elukommetest ja elukohtadest ning vastavad küsimustele. Nahkhiirte leidmise lihtsustamiseks on neil kaasas spetsiaalsed aparaadid - nahkhiiredetektorid. Nende abil on võimalik kuulda inimkõrvale muidu kuulmatuks jäävaid ultrahelisignaale, mida saadavad välja lendavad nahkhiired. Detektorit väljuvate helide põhjal on võimalik kindlaks teha, mis liiki nahkhiirega on tegu.
Ekskursiooni lõpuks veenduvad kindlasti kõik osalejad, et nahkhiired pole hääletud öised lendajad, vaid nende maailm on täis huvitavaid ja põnevaid helisid, mis aitavad neil orienteeruda, toitu otsida ja omavahel suhelda.

Vaata lisaks: http://en.wikipedia.org/wiki/Bat_detector

1 kommentaar:

  1. Filipiinlased püüavad nahkhiiri võrguga ja siis pistavad pannile või potti,küllap netist saab toidu valmistamise retsepti.

    Üks nahkhiir ronis elektrikappi...sai särtsu ja kõrbes ära...pannile teda ei saanud panna.

    VastaKustuta